Όταν η φύση δημιουργεί.
Υπάρχουν τόσα πολλά περίεργα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε πάνω στη Γη, που θα χρειαζόταν μια ζωή για να τα εξερευνήσετε όλα. Mερικά είναι τόσο πολύτιμα που προστατεύονται από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται.
Τοποθεσίες ασυνήθιστης ομορφιάς που είναι παγκοσμίως γνωστές
ως τουριστικά αξιοθέατα, χαρακτηρίζονται από την παράξενη φύση τους και θα μείνουν αξέχαστα σε όποιον έχει την τύχη να τα επισκεφτεί.Ας τα γνωρίσουμε παρακάτω αυτά τα μέρη όπως τα κατέγραψε το Ranked.
1. Μονοπάτι του Γίγαντα, Βόρεια Ιρλανδία
Το παράξενο αυτό τοπίο αποτελείται από 40.000 εξαγωνικές στήλες από βασάλτη που δημιουργούν έναν εντελώς φυσικό σχηματισμό. Οι στήλες είναι ηλικίας περίπου 60 εκατομμυρίων χρόνων και είναι το αποτέλεσμα αρχαίας ηφαιστειακής δραστηριότητας.
2. Γραμμές Νάζκα, Περού
Είναι μία σειρά αρχαίων γεωγλυφικών του πολιτισμού των Νάζκα. Καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλο που μερικά από τα γεωγλυφικά μοιάζουν με χαρακτηριστικά σχέδια της φυλής Παράκας, οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι Γραμμές της Νάζκα δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάζκα ανάμεσα στο 500 πΧ και 500 μΧ. Οι εκατοντάδες ξεχωριστές μορφές που σχηματίζονται από τις γραμμές, ποικίλουν από τα πιο απλά γεωμετρικά σχήματα, μέχρι σχέδια λάμα, αραχνών, καρχαριών, μαϊμούδων κ.α.
3. Νησί του Πάσχα, Χιλή
Θεωρείται το πλέον απομονωμένο νησί στον κόσμο. Ο γηγενής πληθυσμός αναφέρεται στο νησί ως Ραπανούι και οι Χιλιανοί ως Isla de Pascua. Στο νησί υπάρχουν σχεδόν 900 αγάλματα, που ονομάζονται moai και πιστεύεται ότι έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1100 και 1500 (κοινής χρονολογίας) από τους ιθαγενείς του νησιού. Ενώ τα αγάλματα φαίνονται ως γιγαντιαία κεφάλια, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι κάτω από το χώμα υπάρχουν θαμμένα σωμάτα.
4. Λιμάνι των Κουνουπιών, Πουέρτο Ρίκο
Βρίσκεται σε έναν όρμο στα νότια ενός μικρού νησιού στην ανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο και έχει γίνει διεθνές τουριστικό αξιοθέατο. Το λαμπερό μπλε φως του προέρχεται από τα δινοφύκη με την ονομασία Pyrodinium bahamense που καλύπτουν τα νερά και εκλύουν ένα φωτεινό χημικό κοκτέιλ κάθε φορά που διαταράσσονται, είτε από τα κύματα είτε από το σώμα ενός κολυμβητή.
5. Όρος Τιανζί, Κίνα
Βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας και μοιάζει με τα δικά μας Μετέωρα, σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τις κορυφές των βράχων με τελεφερίκ. Η «εξωγήινη» εμφάνισή τους έχει εμπνεύσει πολλού μύθους και θρύλους της περιοχής αλλά και τον πλανήτη Πανδώρα στην ταινία Avatar.
6. Γαλάζια λίμνη, Ισλανδία
Είναι φυσική θερμική πηγή που περιβάλλεται από ηφαιστειογενή πετρώματα. Η θερμοκρασία της είναι περίπου 38 βαθμοί Κελσίου και έχει έναν ιδιαίτερο μπλε χρωματισμό που προέρχεται από τα υψηλά επίπεδα πυριτίου. Το αλμυρό νερό της λέγεται ότι κάνει θαύματα στο δέρμα.
7. Salinas Grandes, Αργεντινή
Είναι μια τεράστια έκταση 7. 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη πλήρως με κρυσταλλικό αλάτι. Ήταν πάτος μιας λίμνης που έχει πια εξατμιστεί και δεν μπορεί να υποστηρίξει καμία μορφή ζωής.
8. Λόφοι της σοκολάτας, Φιλιππίνες
Στο νησί Bohol των Φιλιππίνων υπάρχουν πάνω από 1.000 λόφοι με παράξενο σχήμα που είναι γνωστοί ως Chocolate Hills. Το ασυνήθιστο όνομα των λόφων προέρχεται από το χρώμα τους. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, το χορτάρι στεγνώνει και τους δίνει μια ιδιαίτερη σοκολατί απόχρωση.
9. Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ
Βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, γεγονός που την καθιστά το χαμηλότερο σημείο της Γης και είναι γεμάτη με τεράστιες ποσότητες ιζημάτων όπως σχιστόλιθο, πηλό, ψαμμίτη, αλάτι και γύψο. Περιέχει επίσης σκληρές χημικές ουσίες και έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας την επιβίωση οποιουδήποτε οργανισμού μέσα σε αυτήν, εκτός των βακτηριδίων, αδύνατη.
10. Αοσίμα, Ιαπωνία
Το ιαπωνικό νησί Αοσίμα είναι γνωστό και ως Cat Island επειδή ο αριθμός των γατών σε αυτό ξεπερνά τον ανθρώπινο πληθυσμό σε αναλογία έξι προς ένα. Οι γάτες μεταφέρθηκαν εκεί για να σταματήσουν την εξάπλωση των ποντικών.
https://www.fortunegreece.com/photo-gallery/ta-deka-pio-perierga-meri-ston-planiti/#10
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου