Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αποχαιρετισμός στον Μπάρμπα – Γιάννη…




Ο Μπάρμπα- Γιάννης στις τελευταίες εκλογές 


Εν μέσω πανδημίας και μια μέρα μετά το Μανώλη Γλέζο, «έφυγε» από κοντά μας ο Μπάρμπα- Γιάννης Κουκουτσέλας, μια εμβληματική μορφή της Αριστεράς, πανελλήνιας εμβέλειας,.
Έζησε όλες τις περιπέτειες της Αριστεράς στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Ο Μπάρμπα- Γιάννης σύμβολο της εθνικής αντίστασης και του συλλογικού αγώνα, ανέδειξε σε όλη του τη ζωή την ευθύνη του ατόμου ως ανθρώπου και πολιτικού υποκειμένου. Συμμετείχε στο μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης και των αγώνων για μια
δικαιότερη κοινωνία και έδειχνε με τη στάση του το δρόμο της περηφάνιας, της  διεκδίκησης και της πίστης στις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες. 
Μας τίμησε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Σειρηνίου την οχταετία 1978-1986, συμβάλλοντας με τη διορατικότητά του στην κάλυψη των αναγκών του χωριού, με πρωτοποριακά για την εποχή έργα.
Κάτω από άλλες συνθήκες θα τον αποχαιρετούσαμε με μια πάνδημη κηδεία, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που σε χαλεπούς καιρούς νίκησε τον φόβο με τον πιο εμβληματικό τρόπο και στήριξε με την πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική του δράση την αλληλεγγύη.
Σήμερα, στους δικούς μας δύσκολους καιρούς, αποχαιρετάμε τον άνθρωπο που συνεχώς μας ορμήνευε με μια σπάνια κριτική σκέψη και θα μας λείψει πολύ, μα πάρα πολύ.
Καλό ταξίδι Μπάρμπα- Γιάννη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη…
Συλλυπητήρια στα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του….

Φώτης Μπαζάκας


 με το μικρότερο γιο του Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου